nieuws

Renteverhogingen verdubbelen aantal hypotheekaanvragen

Financiële planning 254

Doordat veel geldverstrekkers de rente in juli meerdere malen hebben aangepast verdubbelde het aantal hypotheekaanvragen ten opzichte van het gemiddelde weekaantal in 2017. Er werden volgens de Hypotheekshop 13.000 hypotheekaanvragen verstuurd via Hypotheken Data Netwerk (HDN).

Renteverhogingen verdubbelen aantal hypotheekaanvragen

Vorige week werden maar liefst 26 renteverhogingen doorgevoerd, zo schrijft de Hypotheekshop. Daaronder vielen ook aanbieders als Philips Pensioenfonds, Syntrus Achmea, Obvion en Aegon, die hun rentetarieven normaal gesproken wat minder frequent aanpassen. Een groot aantal geldverstrekkers heeft de rente in juli al twee of zelfs drie keer aangepast.

De renteverhogingen hadden hun weerslag op de hoogte van de gemiddelde hypotheekrentes: wederom lieten met name 10 en 20 jaar vast een toename zien (tot 0,07%-punt). De onderliggende rente van de hypotheekrente, de rente op de kapitaalmarkt, stabiliseerde vorige week en daalde zelfs licht.

Reageer op dit artikel