nieuws

Perspectiefverklaring hypotheek nu open voor alle uitzendkrachten

Financiële planning 705

Flexwerkers van alle gecertificeerde uitzendbureaus komen vanaf nu in aanmerking voor een perspectiefverklaring voor een hypotheek. Vertegenwoordigers van hypotheekverstrekkers, uitzendbureaus, consumentenorganisaties en het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) richtten twee weken geleden de Stichting Perspectiefverklaring op. Die verwacht dat 10% van 275.000 uitzendkrachten die langer dan een jaar bij hetzelfde uitzendbureau werken een perspectiefverklaring zal aanvragen.

Perspectiefverklaring hypotheek nu open voor alle uitzendkrachten

Met de oprichting van deze stichting komt een einde aan een pilotfase waaraan eerste drie en later twaalf uitzendorganisaties zich hadden verbonden. Nu kan iedere flexwerker die is aangesloten bij een door de stichting Perspectiefverklaring gecertificeerd uitzendbureau zo’n verklaring aanvragen. Uitzendkrachten moeten daarvoor wel minimaal een jaar in dienst zijn van dat bureau.

‘Grote stap’

“Met de oprichting van de stichting maken we in één keer een grote stap”, zegt Jurriën Koops, directeur van brancheorganisatie ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen). “Het kopen van een eigen huis komt nu binnen handbereik van álle uitzendkrachten in Nederland. Tot nu konden uitzendkrachten namelijk alleen terecht bij uitzendbureaus die lid zijn van de ABU. Daarnaast draagt uitzendwerk op deze manier bij aan meer zekerheid voor werkenden.”

Meer hypotheekverstrekkers

Ook het aantal hypotheekverstrekkers dat de perspectiefverklaring accepteert, kan groeien. Vanaf 1 juli kunnen nieuwe partijen toetreden tot de stichting. Het merk Delta Lloyd (onlangs overgenomen door NN) is de eerste nieuwe toetreder. ABN Amro, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, RegioBank en SNS zijn vanaf het eerste uur bij de perspectiefverklaring betrokken.

Reageer op dit artikel