nieuws

NIBC investeert miljoenen in fintechbouwer FinLeap

Financiële planning 149

NIBC investeert samen met de Duitse verzekeraar Signal Iduna en de Japanse financieel dienstverlener SBI €34 miljoen in FinLeap, een bedrijvenbouwer die gespecialiseerd is in fintechs. De bank, die onder het label NIBC Direct hypotheken en spaarproducten aanbiedt, verwacht dat uit de samenwerking producten en diensten ontstaan die inspelen op de veranderende klantbehoefte.

NIBC investeert miljoenen in fintechbouwer FinLeap

FinLeap is een Europees fintechplatform dat actief is in tien landen, waaronder Nederland. In drie jaar tijd heeft de ‘bedrijvenbouwer’ twaalf nieuwe ondernemingen geholpen de markt te betreden. Voorbeelden zijn Clark, een digitale verzekeringsmakelaar, en Pair Finance, een oplossing voor digitaal schuldbeheer.

‘Voorop in digitale tijdperk’

“Met haar unieke ecosysteem van fintechventures loopt deze innovatieve onderneming in het digitale financiële tijdperk voorop. De expertise waarmee FinLeap in een complexe en gereguleerde omgeving succesvolle bedrijfsmodellen ontwikkelt, zal ons helpen om onze producten en diensten nog preciezer op de complexe en veranderende behoeften van onze klanten aan te passen”, zegt Paulus de Wilt, CEO van NIBC Bank, in een persbericht over de samenwerking.

De drie investeerders maken niet bekend welk deel van de totale som van €34 miljoen ieder voor zijn rekening neemt. De samenwerking zal volgens NIBC ook in Nederland leiden tot nieuwe producten en diensten. Voorbeelden daarvan wil de bank nog niet noemen omdat die nog niet verder zijn dan de ideeënfase.

Reageer op dit artikel