nieuws

Florius past Verzilver Hypotheek aan

Financiële planning 2315

Florius heeft aanpassingen gedaan aan de Florius Verzilver Hypotheek. Bij de vernieuwde Verzilver Hypotheek krijgen klanten een hogere opnamelimiet en flexibelere opnamemogelijkheden. Hiermee biedt Florius, het intermediaire hypotheeklabel van ABN Amro, naar eigen zeggen financieel adviseurs een solide alternatief voor bestaande verzilvermogelijkheden voor de overwaarde.

Florius past Verzilver Hypotheek aan

De hypotheek is bedoeld voor zestigplussers die in hun woning willen blijven wonen, maar hun overwaarde willen gebruiken als aanvulling op het inkomen. De klant kan door een (aantal) opname(s) beschikken over zijn vermogen dat vrij besteedbaar is voor zaken als verbouwen, financiële hulp aan kinderen en medische zorg.

Overwaarde omgezet in lening

Wat de klant kan lenen, is niet afhankelijk van zijn inkomen, maar van de overwaarde op de woning, zijn leeftijd en de hoogte van de rente. Wanneer de klant gebruik maakt van deze optie, wordt een deel van de overwaarde op de woning omgezet in een lening bij Florius. Dit gebeurt pas als de klant de overwaarde opneemt. De verschuldigde rente wordt maandelijks in zijn geheel of gedeeltelijk bijgeschreven op de lening, waardoor de schuld gedurende de looptijd van de lening oploopt. Pas als de woning is verkocht, lost de klant de nieuwe schuld, inclusief de rentekosten, af.

Reageer op dit artikel