nieuws

Argenta-hypotheek nu ook zelf afsluiten voor € 650

Financiële planning 5601

Hypotheken van Argenta kunnen vanaf vandaag ook via de website worden afgesloten. De geldverstrekkers biedt zowel execution only aan als een online variant met advies. Argenta stelt met de nieuwe mogelijkheden in te willen spelen op veranderend consumentengedrag en digitale ontwikkelingen.

Argenta-hypotheek nu ook zelf afsluiten voor € 650

Klanten kunnen in de execution only variant zelf zonder advies een hypotheek afsluiten bij Argenta. De kosten voor een hypotheek zonder advies zijn € 650. Klanten kunnen daar online advies bij krijgen. De kosten voor het online afsluiten van een hypotheek met advies zijn vanaf € 1650.

Aanvulling op onafhankelijke adviseur

Marinka van der Meer, CEO Argenta: “De klant kiest zelf wat het beste bij hem past. De nieuwe kanalen zijn een aanvulling op ons belangrijkste distributiekanaal van onafhankelijke adviseurs. Argenta biedt de klant op argenta.nl de mogelijkheid om een onafhankelijke adviseur te zoeken, informatie over de adviseur te lezen en om een afspraak te maken, zodat zij in een persoonlijk gesprek de keuze kunnen maken voor de meest geschikte hypotheekverstrekker.”

Veranderd consumentengedrag

Toch acht Argenta de keuze om daar online mogelijkheden naast te zetten onvermijdelijk. “Sinds 1997 distribueert Argenta hypotheken en later ook levensverzekeringen via onafhankelijke adviseurs. Door veranderd consumentengedrag en digitale ontwikkelingen introduceert Argenta extra distributiekanalen.”

Beperkte groep klanten

Van der Meer stelt zich te realiseren dat execution only nog maar voor een beperkte groep klanten geschikt is. “Daarom helpen we voorlopig alleen starters die voldoende kennis en ervaring hebben op het gebied van hypotheken. Klanten waarvoor online afsluiten (met of zonder advies) niet geschikt is verwijzen we door naar een van de onafhankelijke adviseurs.”

Reageer op dit artikel