nieuws

ABN Amro geeft pensionado’s geen hypotheekadvies meer aan de Costa

Financiële planning 794

Pensionado’s met een tweede huis in Spanje of Zuid-Frankrijk zijn voor hun bankzaken en hypotheekadvies van ABN Amro voortaan aangewezen op telefonisch advies of een vlucht naar Nederland. De bank stopt met het World Citizen Services-concept (WCS). De twee Zuid-Eurpoese kantoortjes die ABN Amro had in Marbella (Spanje) en Valbonne (Frankrijk, bij Cannes) gaan sluiten.

ABN Amro geeft pensionado’s geen hypotheekadvies meer aan de Costa

De twee privatebankingkantoren van ABN Amro bedienen zo’n 100 tot 200 klanten, voornamelijk rijke gepensioneerden met een buitenhuis in de Zuid-Europese zon. Zij kunnen gewoon bij ABN Amro blijven bankieren, maar zullen voor overleg over bankzaken voortaan vanuit Nederland worden geholpen.

Het WSC-concept past volgens de bank niet meer in de nieuwe strategie die het concern vorig jaar opstelde. Zowel op het kantoor in Marbella als op dat in Valbonne werken vier mensen.

Reageer op dit artikel