nieuws

Tientallen Verenigingen van Eigenaren voor tonnen opgelicht

Financiële planning 2996

De politie heeft dinsdagochtend een 55-jarige VvE-beheerder uit Vlaardingen opgepakt. De verdachte Reinald D. wordt er van verdacht als administratief beheerder enkele tonnen van verschillende Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te hebben verduisterd. Reinald D., die in januari al persoonlijk failliet werd verklaard, heeft volgens Nederlandvve.nl een spoor van vernieling achtergelaten.

Tientallen Verenigingen van Eigenaren voor tonnen opgelicht

Reinald D. was eigenaar van het inmiddels failliet verklaarde Admipunt VvE Beheer dat het geld van tientallen VvE’s beheerde. Door de VvE’s werd aangifte gedaan omdat hij geld van de bankrekeningen van de VvE zou hebben afgehaald zonder hun toestemming. Een lokale krant, de Vlaardinger, bracht in januari van dit jaar het nieuws naar buiten dat Reinald D. de VvE’s voor meer dan € 300.000 zou hebben opgelicht, en dat er sinds 2011 sprake is van “een schimmig spel”. De voorzitter van één van de gedupeerde VvE’s, Hans Hekman, gaf gisteren in een interview met RTV Rijnmond aan dat de VvE’s nog steeds de gevolgen van fraude ondervinden. Reinald D. leek volgens Hekman “op het eerste gezicht een betrouwbaar type, maar bleek dat in werkelijkheid in het geheel niet”. De curator schat inmiddels in dat Reinald D. de VvE’s voor € 800.000 heeft opgelicht.

Onderzoek politie

De politie en het Openbaar Ministerie zijn een onderzoek gestart om inzichtelijk te maken welke bedragen zijn onttrokken en wat daarmee is gebeurd. Het onderzoek gaf aanleiding om afgelopen dinsdag D. aan te houden. “Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die zal beslissen of de verdachte nog 14 dagen langer vast moet blijven zitten. Het onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de strafbare feiten wordt voortgezet. Ook wordt het onderzoek naar andere betrokkenen nog voortgezet. Wie die betrokkenen zijn en wat hun rol is, is niet bekend gemaakt”, aldus het politiebericht.

Reageer op dit artikel