nieuws

Syntrus Achmea zet adviseur en consument aan de knoppen

Financiële planning 1040

Hypotheekklanten van Syntrus Achmea kunnen voortaan hun eigen hypotheek ‘onderhouden’. Het hypothekenbedrijf van de pensioenbeheerder heeft daarvoor een special portal in gericht op de website. Ook adviseurs krijgen een eigen stek, waar ze de voortgang van hun hypotheekofferte kunnen volgen.

Syntrus Achmea zet adviseur en consument aan de knoppen

“Wij zetten een grote stap voorwaarts”, zegt director Hugo Ouwehand van het hypotheekbedrijf Syntrus Achmea Real Estate & Finance, goed voor een woninghypotheekportefeuille van 7 miljard euro en actief met de merken Tellius en Attens. “De nieuwe portals geven onze relaties meer inzicht in de hypotheek en vergroten hun zelfredzaamheid. Zij komen meer zelf aan de knoppen.”

Eigen portal

Nieuwe software geeft de consument en de tussenpersoon elk een eigen ´portal´ op de website. De consument kan daarmee zijn hypotheek ´onderhouden´, onder meer door zelf zijn gegevens aan te passen. De tussenpersoon heeft straks op elk gewenst moment inzicht in de hypotheekofferte. Voor de software heeft Syntrus Achmea RE&F een contract gesloten met Topicus Finance. De migratie van de data wordt verzorgd door Data eXcellence.

Ketenverbindende portalen

Clint van Haalen, managing director Topicus Finance: “Wij zijn trots om een bijdrage te kunnen leveren aan de ambitieuze groeidoelstellingen van Syntrus Achmea RE&F. Ketenverbindende klant- en intermediairportalen gekoppeld aan een multi-label ingerichte mid- en backoffice zorgen voor een duurzame ondersteuning van de groei-ambities binnen de competitieve hypotheekmarkt.”

In eigen huis

Syntrus Achmea RE&F kiest er bewust voor om de dienstverlening helemaal in eigen huis te houden. Ouwehand: “Wij kunnen elk onderdeel in het proces direct aansturen en
op elkaar afstemmen. In onze ogen garandeert dat de beste service.”

Reageer op dit artikel