nieuws

Natasja Naron geeft gelukstips op Nibudcongres

Financiële planning 566

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) houdt op 29 juni het congres ‘Wat is genoeg?’. Wanneer heeft iemand genoeg geld om van te leven? En wanneer heb je genoeg gespaard om straks zorgeloos met pensioen te kunnen?

Natasja Naron geeft gelukstips op Nibudcongres

De vraag ‘wat is genoeg?’ lijkt actueler dan ooit, vindt het Nibud. “Vrijwel iedere generatie denkt er over na: hoeveel geld heb ik nodig om te kunnen studeren? Welk salaris ga ik verdienen en is dat voor mij genoeg? En wat is genoeg om mijn kinderen te ondersteunen?” Nibud-directeur Gerjoke Wilmink: “Het grote dilemma bij het beantwoorden van dit soort vragen is of je wel objectief kunt vaststellen wat genoeg is. Vanuit cijfermatig perspectief is wellicht een grens te bepalen, maar hoe zit het filosofisch en wat de zegt de historie of de economische psychologie over wat genoeg is? Vanuit dat licht gezien ben ik zeer benieuwd naar het onderdeel in ons programma waarbij de zaal mag zeggen wat genoeg is.”

Adviespraktijk

De sprekers in het plenaire programma komen niet uit de adviespraktijk. Ook in de workshops treden vooral wetenschappelijk medewerkers op. Uitzondering zijn financieel coach Micha Aarts en Natasja Naron, directeur van christelijk financieel adviesbedrijf Gabriël Financiële Bescherming.

Gelukstips

Naron geeft de workshop ‘Geld maakt gelukkig!”. De omschrijving: “Met geld kan je uitgaven doen die je gelukkiger maken. Denk aan bepaald huishoudelijk werk wat je minder leuk vindt uitbesteden en die tijd gebruiken om met je dierbaren leuke dingen te doen. Toch tonen onderzoeken aan dat boven een bepaalde inkomensgrens er maar een kleine relatie is tussen geld en geluk. Hoe komt dit? Wat kan je eraan doen? Hoe kan je je geld optimaal inzetten voor meer geluk en tevredenheid? Na dit seminar heb je meer inzicht in de relatie tussen geld en geluk, krijg je gelukstips waarmee je je voordeel kunt doen en wordt je leven leuker en betekenisvoller.”

Het congres is op donderdag 29 juni in Utrecht.

Reageer op dit artikel