nieuws

Lloyds Bank: ‘Simpele hypotheek over paar jaar binnen uur geaccepteerd’

Financiële planning 2650

Lloyds Bank denkt dat het over een paar jaar nog maar een uurtje duurt om een eenvoudige hypotheek bindend te accepteren. De hypotheekverstrekker gaat daarvoor gebruik maken van het Accello-programma van serviceverlener Stater. Hiermee kunnen brondata geautomatiseerd worden verwerkt.

Lloyds Bank: ‘Simpele hypotheek over paar jaar binnen uur geaccepteerd’

Met de Accello-software kunnen brondata van bijvoorbeeld het sociale verzekeringsloon, gegevens uit het handelsregister en een kadastrale check geautomatiseerd worden verwerkt. Dat programma is nog in ontwikkeling en moet komende jaren flink uitgebreid worden. Nu al scheelt de software al gauw een uur werk per hypotheekdossier, stelt Lloyds Bank. Uiteindelijk verwacht de hypotheekverstrekker voor low-risk aanvragen binnen een uur een bindend aanbod te kunnen doen.

Lloyds Bank gaat de Accello-service in eerste instantie alleen delen met hypotheekketens waarmee ze al samenwerken. Na de opstartfase zijn ook de zelfstandige financieel adviseurs aan de beurt.

Informatie direct bij de bron

“Het meest in het oog springende voordeel voor de adviseur van deze geautomatiseerde acceptatie is tijdsbesparing”, zegt Joyce Ros van Lloyds Bank in een persbericht. “Het aantal aan te leveren documenten zal in de toekomst kleiner worden, omdat we steeds meer informatie direct bij de bron halen.”

Minder fraude

Lloyds Bank verwacht met de software niet alleen meer aanvragen te kunnen verwerken. De hypotheekverstrekker denkt ook dat het risico op fraude slinkt dankzij het gebruik van brondata. Nu blijkt vooral de werkgeversverklaring fraudegevoelig, aldus Lloyds Bank.

Reageer op dit artikel