nieuws

Blauwtrust Groep: De Hypotheker staat niet te koop

Financiële planning 3767

De Blauwtrust Groep, moederbedrijf van Quion, Hypotrust en De Hypotheker, ontkent dat het bedrijf of onderdelen daarvan te koop staan. Het bedrijf reageert daarmee op verkoopgeruchten in de Telegraaf. Ook franchisegever CMIS (De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek) zou in de etalage staan.

Blauwtrust Groep: De Hypotheker staat niet te koop

Vanmorgen meldt De Telegraaf, deels op basis van anonieme bronnen, dat Blauwtrust Groep te koop zou staan of een verkoop aan het voorbereiden is. De aandeelhouders van Blauwtrust Groep zouden een Amerikaanse zakenbank hebben ingehuurd om de mogelijkheden in kaart te brengen. Het bedrijf zou verkoopklaar wordt gemaakt om begin 2018 eventueel verkocht te kunnen worden.  Van Bruggen Adviesgroep, sinds kort volledig eigendom van Pieter van Tuinen, zou benaderd zijn om (delen van) twee concurrenten over te nemen.

Blauwtrust Groep CEO Arjan Bons ontkent dat het bedrijf te koop staat. “Om misverstanden te voorkomen vinden we het belangrijk te vertellen hoe het zit. Er ligt géén opdracht tot verkoop van Blauwtrust Groep of onderdelen daarvan bij een Amerikaanse zakenbank of andere bank.”

Toekomst van de onderneming

Wel oriënteren de aandeelhouders zich volgens Bons periodiek over hun toekomst van de onderneming. “Hierbij hebben zij advies ingewonnen bij adviseurs. Het management van de onderneming is volledig gefocust op het runnen van het bedrijf waarbij de continuïteit van de dienstverlening aan onze klanten op het hoogste niveau voorop staat.”

Verkoopgeruchten CMIS

CMIS heeft tot nu toe nog niet gereageerd op de verkoopgeruchten. Het bedrijf lanceerde vorig najaar nog een nieuw hypotheeklabel: Merius.

HypotheekVisie in etalage

Met een mogelijke verkoop van De Hypotheker en CMIS zou de stoelendans onder de grote adviesketens pas echt compleet zijn. Vorige week nog maakte HypotheekVisie officieel bekend dat het bedrijf te koop staat, nadat voorman en eigenaar Anton van den Bol eerder al tegenover am: verklaard had op zoek te zijn naar een opvolger.

Reageer op dit artikel