nieuws

Alleenstaande 20-ers besteden minst aan verzekeringen

Financiële planning 860

Verzekeringen staan niet hoog op de agenda van alleenstaande twintigers volgens recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Slechts 1,7% van de uitgaven wordt door deze groep aan verzekeringen besteed.

Alleenstaande 20-ers besteden minst aan verzekeringen

Voor een paar zonder kinderen met een twintiger als hoofdkostwinner wordt volgens het CBS 2,1% van de bestedingen uitgegeven aan verzekeringen. Voor een paar met kind(eren) met een twintiger als hoofdkostwinner maken verzekeringen een groter deel uit van de totale bestedingen: 4,9%. Tot de bestedingen aan verzekeringen worden alleen aanvullende premies zorgverzekering en andere verzekeringen gerekend. De basispremie zorg telt niet als besteding, maar wordt in mindering gebracht op het besteedbaar inkomen.

Reageer op dit artikel