nieuws

Adfiz vernieuwt uniform uitvraagformulier WGA ERD

Financiële planning 717

De commissie Zorg & Inkomen van Adfiz heeft het uniforme uitvraagformulier WGA ERD vernieuwd. Adviseurs kunnen het formulier gebruiken voor de aanvraag van offertes voor het eigenrisicodragerschap. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft het formulier goedgekeurd.

Adfiz vernieuwt uniform uitvraagformulier WGA ERD

In 2016 heeft de commissie Zorg & Inkomen van Adfiz het uniforme uitvraagformulier WGA ERD ontwikkeld. Met het formulier kunnen adviseurs efficiënt bij meerdere aanbieders tegelijk een offerte opvragen. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuwe versie van het formulier, zodat adviseurs het kunnen gebruiken voor de aanvraag van offertes voor het eigenrisicodragerschap per 1 januari 2018 (beslismoment: 1 oktober 2017). Daarnaast is het formulier flink vereenvoudigd, waardoor je dus minder gegevens hoeft op te vragen bij de werkgever.

Privacygevoelig

Adfiz betitelt de advisering en aanvraag van de WGA ERD-verzekering betreft als privacygevoelig en heeft daarom de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe uitvraagformulier. “Recentelijk ontvingen wij bericht dat de AP ons formulier officieel heeft goedgekeurd. Naast gemak biedt het uniforme uitvraagformulier dus ook zekerheid.”

Alle grote inkomensverzekeraars

Adfiz heeft bij de totstandkoming ook nauw samengewerkt met het Verbond van Verzekeraars. Sinds de introductie van het uniforme uitvraagformulier wordt het door alle grote inkomensverzekeraars geaccepteerd.

Adfiz wil in 2017 meerdere uniforme formulieren ontwikkelen, zodat adviseurs eenvoudiger meerdere verzekeraars kunnen vergelijken.

Reageer op dit artikel