nieuws

Ronald Touwslager (Obvion): ‘Veranderingen vaak technocratisch en instrumenteel’

Financiële planning 1023

Veel organisaties zijn gefocust op interne reorganisaties terwijl er in het gedrag van de medewerkers feitelijk niets verandert. Dit stelt Ronald Touwslager, CEO van geldverstrekker Obvion, in het boek ‘Vasthouden is loslaten’, dat hij samen Robert Gieling schreef. Het boek geeft een inkijkje in de veranderingen die Obvion de laatste laatste jaren zelf doorvoerde in de organisatie.

Ronald Touwslager (Obvion): ‘Veranderingen vaak technocratisch en instrumenteel’

In de vele veranderingen die ik in mijn loopbaan heb meegemaakt, viel mij op dat het merendeel hiervan instrumenteel en technocratisch waren”, aldus Touwslager. “Ook bij Obvion was men al jaren bezig met veranderen. Alle bestaande verandermodellen ten spijt, is vijf jaar geleden gekozen voor een nieuwe werkwijze die echt ingrijpt op de werkplek van de individuele medewerkers. Met als uiteindelijk doel een organisatie te creëren waarbij in een ieders functioneren het belang van de klant leidend is”. Bij de reorganisatie heeft Obvion een nieuwe manier van werken omarmd die gebaseerd is op het geven van vertrouwen en verantwoordelijkheid aan werknemers.

Uitgave in eigen beheer

Touwslager en Gieling, directeur van Winner Real Life Leadership en betrokken bij de reorganisatie van Obvion, presenteerden ‘Vasthouden is loslaten’ vandaag op het hoofdkantoor van moederbedrijf Rabobank. Het boek, bedoeld om andere bestuurders en managers te inspireren, is uitgegeven in eigen beheer en voorlopig alleen verkrijgbaar via de auteurs.

Reageer op dit artikel