nieuws

RendementWijzer moet meer inzicht geven in risico en rendement van beleggingen

Financiële planning 580

Legal & General introduceert deze week de digitale RendementWijzer. Die tool helpt adviseurs inzicht te geven aan hun klanten over het al dan niet bereiken van hun doelkapitaal. Het hulpmiddel toont de verhouding tussen rendement en risico.

RendementWijzer moet meer inzicht geven in risico en rendement van beleggingen

De adviseur kan in de RendementWijzer het doelkapitaal, de beoogde einddatum, de eerste eenmalige inleg en de maandelijkse inleg invoeren. Vervolgens berekent de RendementWijzer in welke mate het doelkapitaal bij ongewijzigde voortzetting wordt behaald. Dat kapitaal is bijvoorbeeld nodig om in de toekomst een hypotheeklening af te lossen of als aanvulling op het pensioen. Adviseur en klant zien in de tool direct welke verhouding er is tussen rendement en risico.

Grote groepen halen doelkapitaal niet

Theo Krins, manager vermogensadvies van Legal & General, verwacht dat tijdens de formatiebesprekingen de rendementsheffing ter sprake komt. Onzeker nog is wat daar uit zal komen. Krins: “Maar zelfs bij een generieke sterke verlaging van de rendementsheffing zullen grote groepen van consumenten het door hen beoogde doelkapitaal bij de huidige lage rente niet behalen. Dan is het aan de financieel adviseur om aan de klant uit te leggen op welke wijze wellicht een hoger rendement kan worden behaald. Met de RendementWijzer kan dit heel snel worden geïnventariseerd. De uitkomsten van de berekeningen zijn direct in een pdf voor de klant beschikbaar. Wij denken dat we met dit instrument adviseurs iets geven waarmee zij hun meerwaarde voor de klant kunnen laten zien en hun positie kunnen versterken.”

Reageer op dit artikel