nieuws

Koningin Máxima praat mee over regulering technologische innovaties financiële dienstverlening

Financiële planning 672

Koningin Máxima heeft vanochtend in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling bij De Nederlandsche Bank (DNB) in Amsterdam deelgenomen aan een internationale rondetafeldiscussie over de regulering van technologische innovaties in de financiële dienstverlening.

Koningin Máxima praat mee over regulering technologische innovaties financiële dienstverlening

Op initiatief van Koningin Máxima en de president van DNB, Klaas Knot, discussieerden vertegenwoordigers van internationale regelgevende instanties als centrale banken, toezichthouders en ministeries met elkaar en met ‘fintech’ organisaties over de kansen en bedreigingen van technologische toepassingen. Hiermee hopen de pleitbezorgers de kansen en aansluiting tot de markt te verhogen voor de 2 miljard mensen en 200 miljoen kleine bedrijven die nu nog geen toegang hebben tot financiële diensten.

Reageer op dit artikel