nieuws

Consumentenbond oefent via aandeelhouders druk uit op NN en ASR in woekerpolisaffaire

Financiële planning 873

De Consumentenbond vraagt aandeelhouders van verzekeraars NN en ASR om hun directies opdracht te geven gedupeerde klanten met een woekerpolis vlot te compenseren. De bond bezoekt vandaag de aandeelhoudersvergadering van ASR en morgen die van Nationale-Nederlanden om zo druk uit te oefenen.

Consumentenbond oefent via aandeelhouders druk uit op NN en ASR in woekerpolisaffaire

De Consumentenbond voert via een collectieve rechtszaak actie voor ruim 9.000 gedupeerden van woekerpolissen van ASR en NN. Met het bezoeken van de aandeelhoudersvergaderingen hoopt de bond beweging te forceren in de woekerpoliszaken. Bart Combée: “We hopen dat aandeelhouders tegen de directies zeggen: behandel klanten redelijk en maak een eind aan deze slepende affaire. Door schoon schip te maken, laat je zien dat je je klanten echt centraal stelt, en maak je serieus werk van vertrouwensherstel. Dat is in ieders belang.”

Rechtsongelijkheid

Directeur Combée verwijt de verzekeraars dat ze rechtsongelijkheid creëren. Alleen klanten die het zich kunnen veroorloven om kostbare juridische procedures te voeren, krijgen waar ze recht op hebben. Vaak moeten ze daar dan een geheime schikking voor accepteren. Een oproep van minister van Financiën Dijsselbloem om de inhoud van geheime schikkingen openbaar te maken, leggen verzekeraars naast zich neer, aldus de bond.

Reageer op dit artikel