nieuws

ASN Bank wil terugkeren op hypotheekmarkt met groene hypotheek

Financiële planning 3498

ASN Bank bereidt zich voor om met een groene hypotheek de hypotheekmarkt te betreden. Wanneer de bank het nieuwe product lanceert, is nog niet bekend, en ook nog niet onder welke condities klanten de hypotheek kunnen afsluiten. Wel is al duidelijk dat de groene hypotheek niet alleen bedoeld is voor mensen die energiezuinige huizen kopen.

ASN Bank wil terugkeren op hypotheekmarkt met groene hypotheek

“Duurzaam wonen past bij onze missie om te zorgen voor een duurzame samenleving”, zegt woordvoerder Britt Enthoven van ASN Bank. Ze bevestigt dat de bank met het idee speelt een groene hypotheek op de markt te brengen, maar volgens haar is nog niet bekend wanneer dat zal gebeuren. Tot begin deze eeuw bood ASN ook eigen hypotheken aan, maar daar is de bank mee gestopt vanwege tegenvallende resultaten. “We hebben het idee dat het nu een goed moment is voor een duurzame hypotheek.”

Woningen duurzamer maken

Vertrekkend directeur Ewoud Goudswaard liet gisteren in een interview met de Volkskrant weten terug te willen keren op de hypotheekmarkt. “Wij hebben meer dan 650.000 klanten, van wie een aanzienlijk deel huiseigenaar is”, zei hij tegen de krant.

Triodos biedt ook een duurzame hypotheek: klanten betalen bij die bank minder rente als ze een energiezuinigere woning hebben. Goudswaard wil die formule niet kopiëren. “Wij willen niet alleen huizen financieren die al een prima energielabel hebben. Er is juist een heel grote slag te slaan bij de bestaande woningvoorraad”, aldus Goudswaard. ASN Bank wil daarom de eigen groene hypotheek ook aantrekkelijk maken voor mensen die hun huidige milieuonvriendelijke woning willen verduurzamen.

Reageer op dit artikel