nieuws

Minder winst voor Monuta door reorganisatie

Financiële planning 582

Uitvaartonderneming Monuta boekte vorig jaar een winst van €7,8 miljoen. Dat is €3 miljoen minder dan een jaar eerder. Het resultaat werd vooral gedrukt door hogere reorganisatiekosten.

Minder winst voor Monuta door reorganisatie

De omzet van Monuta groeide afgelopen jaar met 5% naar €289 miljoen. Dit komt door de goede commerciële resultaten van het verzekeringsbedrijf in zowel Nederland als Duitsland: Het gecombineerd premievolume steeg met 8%. De omzet van het uitvaartbedrijf daalde met 2%.

Zonder reorganisatiekosten wel winstgroei

Dat de winst daalde komt door de reorganisatielasten. Zonder die kostenpost zou het nettoresultaat hoger uitgekomen zijn dan in 2015. Monuta verklaarde vorig jaar 130 uitvaartverzorgers boventallig. Een deel daarvan kon wel solliciteren op een nieuwe functie, maar voor veel medewerkers was tot ergernis van de vakbonden geen plek meer. Via de rechter probeerden de bonden de reorganisatie tevergeefs tegen te houden.

Voor 2017 rekent Monuta weer op een toename van de winst. De directie verwacht dit jaar onder meer de vruchten te plukken van de bezuiniging die de reorganisatie oplevert.

Reageer op dit artikel