nieuws

Hypotheekrente omlaag in aanloop naar voorjaarspiek hypotheekaanvragen

Financiële planning 3343

ING, Rabobank, ABN Amro en SNS hebben alle vier hun hypotheekrentes verlaagd in aanloop naar de voorjaarspiek bij de aanvragen van hypotheken. Vooral bij de rentevaste tienjaarshypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) nemen de grote banken “scherpe posities” in, constateert De Hypotheekshop.

Hypotheekrente omlaag in aanloop naar voorjaarspiek hypotheekaanvragen

Begin april introduceerde Rabobank de BasisHypotheek. Kort daarna reageerden ING en ABN AMRO en zaterdag kwam SNS Bank met een flinke verlaging van de rente. De gemiddelde rente van een rentevaste tienjaarshypotheek met NHG ligt nu op 1,89 procent.

Stijging op korte termijn onwaarschijnlijk

Volgens De Hypotheekshop kunnen de rentes omlaag door de aanhoudende daling van de kapitaalmarktrente, onder meer als gevolg van de toenemende geopolitieke spanningen rond Syrië en Noord-Korea. Daarnaast neemt ook de concurrentie op de markt toe, door toetreding van pensioenfondsen en verzekeraars. Een stijging van de hypotheekrente op korte termijn lijkt hierdoor niet waarschijnlijk.

Reageer op dit artikel