nieuws

Evert Creemers (NVHP): ‘Wft Hypothecair Krediet onvoldoende voor optimaal bedienen klanten’

Financiële planning 1381

De Wft als minimum deskundigheidsniveau is vaak onvoldoende om klanten optimaal te bedienen. Dat vindt Evert Creemers, de nagelnieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP). De problematiek waar woonconsumenten nu mee te maken hebben, vraagt volgens Creemers om een hypothecair planner.

Evert Creemers (NVHP): ‘Wft Hypothecair Krediet onvoldoende voor optimaal bedienen klanten’
Houten 12-04-2017 ALV NVHP Foto Raphael Drent

Creemers deed zijn uitspraken onlangs tijdens de algemene Ledenvergadering van de NVHP. Tijdens deze vergadering werd Creemers benoemd tot nieuwe voorzitter. Hij vervulde deze functie al op interim-basis sinds juni vorig jaar, toen Geert Hendrikx zijn afscheid aankondigde.

Problematiek steeds complexer

In zijn openingsspeech als nieuwe preses riep Creemers de NVHP-leden op om het onderwerp digitalisering niet als bedreiging te zien maar juist als mogelijkheid om meer en intensiever bezig te zijn met het adviseren van klanten. Creemers: “De problematiek waarmee consumenten te maken krijgen wordt steeds complexer. Denk aan de financiële afwikkeling van echtscheiding, de groeiende problematiek van senioren met waarde in hun woning maar vaak in verhouding weinig liquiditeiten. Of aan de circa 360 miljard aan aflossingsvrije hypotheken die in de komende jaren toch echt op enig moment afgelost moeten worden. Dit en vele andere ontwikkelingen vragen steeds meer om een proactief hypothecair planner omdat de Wft als minimum deskundigheidsniveau veelal onvoldoende is om klanten optimaal te bedienen.”

Naast Evert Creemers werd Maarten van Hasselt, directeur Retail bij SNS Bank, benoemd tot lid van het bestuur. Ook Joost Melis trad tot het bestuur toe. Hij is tevens voorzitter van de Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planners.

Groei ledental in 2016

Het ledental van de NVHP groeide flink in 2016: van 1.085 naar 1.173. Een deel van deze groei komt voort uit gecertificeerd Financieel Planners die zich specialiseren op het gebied van hypothecair krediet en naast het zijn van financieel planner zich willen profileren als deskundige op het gebied van hypotheken. Voor deze gediplomeerde Financieel Planners kent de NVHP een aangepaste toetredingsregeling.

Reageer op dit artikel