nieuws

Directeur NHG voelt niets voor nog lagere LTV

Financiële planning 962

Van Arjen Gielen van het Waarborgfonds Eigen Woningen hoeft er niets aan het huidige hypotheekplafond te veranderen. Maar als het dan toch moet, dan bepleit hij een uitzondering voor klanten met NHG. Dat zegt hij tegen het Financieele Dagblad.

Directeur NHG voelt niets voor nog lagere LTV

Gielen doet de uitspraken naar aanleiding van de oproep van het IMF om de LTV-ratio terug te brengen naar 90 procent. Hij zegt dat zijn organisatie in staat is om te blijven zorgen voor garanties op volledige hypotheken. Mocht het plafond verlaagd worden, dan vindt hij een uitzondering voor NHG-hypotheken te rechtvaardigen. “Wij nemen namelijk de risico’s weg waar DNB-president Klaas Knot zich zorgen om maakt.”

Hij wijst er in het FD op dat in andere landen met een laag hypotheekplafond de beginnende huizenkoper vaak compenseert met een persoonlijke lening. “Daar wordt het bepaald niet meer verantwoord van”, aldus Gielen.

Reageer op dit artikel