nieuws

Woonfonds komt met online rekentool voor zelfstandigen

Financiële planning 1606

Woonfonds heeft samen met de Nationale Hypotheekbond een rekentool ontwikkeld waarmee zelfstandigen hun maximale hypotheek kunnen berekenen.

Woonfonds komt met online rekentool voor zelfstandigen

 

De Achmea-dochter heeft naar eigen zeggen een ruim acceptatiebeleid met meerdere berekenmethodes om het toetsinkomen voor zelfstandigen te bepalen. Met de nieuwe tool kunnen de verschillende methodes met elkaar worden vergeleken. Volgens Woonfonds is het kijken naar een vast contract of de inkomenscijfers van de laatste drie kalenderjaren niet meer van deze tijd. De nadruk ligt bij de geldgever meer op het inkomensperspectief. Zo kan er bij een zelfstandige met een groeiend inkomen voor worden gekozen om het voorlaatste jaar tweemaal en het laatste jaar driemaal te laten meetellen in de berekening van het gemiddelde inkomen (tegen een renteopslag van 0,3%). Zelfstandigen die minder dan twee jaar actief zijn, maar wel een voorgaand vast dienstverband hadden, kunnen ook rekenen op een soepeler acceptatiebeleid. Met de online tool kan worden berekend welke methode het best past bij de klant.

Reageer op dit artikel