nieuws

Radar belicht ‘onmenselijke behandeling’ verzekerden door Acture

Financiële planning 8717

Oud-medewerkers van Acture doen aanstaande maandag in televisieprogramma Radar een boekje open over de “onmenselijke behandeling” door het bedrijf van werknemers in de ziektewet. Acture is de grootste private uitvoerder van de Ziektewet in Nederland. Daarnaast is het bedrijf ook medeoprichter van VSZ Assuradeuren, dat in onmin leeft met gewezen directeur Gaston Merckelbagh.

Radar belicht ‘onmenselijke behandeling’ verzekerden door Acture

Acture is sinds eind 2008 actief in de markt van het eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet. Eerst voor de uitzendsector en vanaf 2011 ook in andere sectoren. Dat brengt volgens Radar risico’s met zich mee. “Steeds vaker worden uitkeringsgerechtigden van de ziektewet betaald en begeleid door een commercieel bedrijf als Acture. Maar wie controleert deze bedrijven eigenlijk?”

Hoogoplopend conflict  bij VSZ

Acture was in 2012 een van de oprichters van VSZ Assuradeuren, een volmachtbedrijf op het vlak van inkomensverzekeringen. Gisteren werd via deze site wereldkundig dat VSZ en haar directeur Gaston Merckelbagh met ruzie uit elkaar gaan. Over de reden van het hoogoplopende conflict doen beide partijen vooralsnog geen uitspraken.

Reageer op dit artikel