nieuws

Peiling SEH: VVD nog steeds favoriet bij adviseur

Financiële planning 1767

Volgens de SEH kan de VVD nog steeds op veruit de grootste steun rekenen bij financieel adviseurs. De partij krijgt 31% van de stemmen. D66 volgt als tweede op ruime afstand (9%).

Peiling SEH: VVD nog steeds favoriet bij adviseur

De SEH vroeg 425 Erkend Adviseurs naar hun politieke voorkeur. Bijna een op de drie geeft aan volgende week op de VVD te gaan stemmen. Omgerekend naar Tweede Kamerzetels zou dat de partij 47 zetels opleveren. D66 komt op 13 zetels en de PVV haalt net als het CDA 10 plekken in het parlement. Het CDA is volgens de CFD de beste keuze voor het intermediair.
Omdat veel respondenten nog zweven (25%) of hun voorkeur niet kenbaar willen maken (12%), is het beeld vertekend: daardoor blijven 50 zetels onbezet in het SEH-plaatje. Linkse partijen als de PvdA, SP en GroenLinks sprokkelen slechts enkele procenten bij elkaar; 50Plus doet het nog slechter.

Verwachting

De verwachting van de ondervraagde adviseurs is dat de VVD zal uitkomen op 31 Kamerzetels en de PVV op 26. De PvdA zal het volgens de Erkend Adviseurs beter doen dan in de laatste peilingen en nog 21 Kamerleden kunnen afvaardigen.

De SEH besteedt tijdens het Lentecongres op 22 maart aandacht aan de verkiezingsuitslag. Politiek verslaggever Ferry Mingelen zal ingaan op de onderhandelingen over de nieuw te vormen regering. Dukers & Baelemans belicht de gevolgen van de uitslag voor financiële onderwerpen als pensioen en hypotheken.

Reageer op dit artikel