nieuws

NN: Meer tijd nodig voor moeilijke dossiers afkoop levenpolis

Financiële planning 2002

Een gecompliceerd dossier bij het afkopen van een beleggingspolis kost Nationale-Nederlanden (NN) meer dagen verwerkingstijd dan een eenvoudig dossier. Dit stelt woordvoerder Bas Kuik naar aanleiding van nieuwe geluiden dat de verwerking nog altijd traag zou verlopen.

NN: Meer tijd nodig voor moeilijke dossiers afkoop levenpolis

Een klant van MoneyWise meldde zich bij NN om te vragen hoe het stond met de overdracht van de waarde van zijn beleggingsverzekering naar Centraal Beheer Achmea. Hiertoe had hij op 23 februari een verzoek ingediend bij de verzekeraar. Gisteren liet NN per mail weten dat de doorlooptijd op dit moment 25 tot 30 dagen bedraagt.

“Het blijft dus voortwoekeren”, stelt Jeroen Wolfsen van MoneyWise quasi serieus. Wolfsen had ruim een maand geleden ook al aan de bel getrokken over de in zijn ogen trage verwerking van de dossiers. NN stelde toen bezig te zijn met het verkorten van de afhandelingstijd van gemiddeld drie naar twee weken.

Conservatieve schatting verwerkingstijd

Volgens woordvoerder Bas Kuik zit er geen licht tussen de mededeling toen en de mail die de klant gisteren kreeg. “De gemiddelde verwerkingstijd is inmiddels gedaald van 15 tot 13 dagen. Maar er zitten ook gecompliceerde dossiers tussen. Daarbij hanteren we naar de klanten toe een conservatieve schatting van de verwerkingstijd van 25 tot 30 dagen. In de praktijk komt dat echter neer op 20 dagen, maar beter conservatief en snel dan andersom.” Volgens Kuik maakt NN ook bij de moeilijke dossiers werk van versnelling. “Maar dat gaat niet van de een op de andere dag.” Volgens de woordvoerder gaat het om een beperkt deel van het totaal aantal dossiers en is de meerderheid van de dossiers niet gecompliceerd.

Reageer op dit artikel