nieuws

Nieuw licht op cijfers Knab Hypotheken

Financiële planning 4474

Knab bemiddelde in 2016 niet in 9.818 hypotheken, maar kreeg zo’n 3.700 opdrachten tot dienstverlening. Het getal van 9.818 dat de online bank in het jaarverslag noemde, is het aantal aangemaakte accounts vanaf de start van Knab Hypotheken in mei 2016 tot het eind van afgelopen jaar.

Nieuw licht op cijfers Knab Hypotheken

Het jaarverslag van Knab suggereerde dat de bank in de laatste acht maanden van 2016 zou hebben bemiddeld in bijna 10 duizend hypotheken. Over dat aantal ontstond verwarring onder de lezers van am:web. Woordvoerder Anne Ruth Groen laat maandag weten dat het getal 9818 staat voor het aantal geregistreerde accounts voor Knab Hypotheken. “Die resulteerden in 3.700 opdrachten tot dienstverlening”, aldus Groen. Hoeveel er daarvan succesvol zijn afgerond en dus een hypotheek hebben opgeleverd kon ze niet zeggen.

Knab, dat onderdeel is van Aegon, vergelijkt hypotheken van 28 aanbieders. Voor een hypotheek zonder advies rekent de bank €650, met advies betalen klanten €1300. Voor die prijs moet het hele traject, van oriëntatie tot en met het afsluiten van de hypotheek bij de notaris, uit kunnen.

Reageer op dit artikel