nieuws

Nauwelijks politieke steun voor BKR-registratie studieschuld

Financiële planning 2007

Er is onder partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen vooralsnog geen meerderheid voor het laten registreren van studieschulden bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Slechts drie van de vierentwintig onderzochte partijen zijn voorstander van registratie bij het BKR. Dit blijkt uit onderzoek van Geldshop.nl.

Nauwelijks politieke steun voor BKR-registratie studieschuld

Studieleningen staan, in tegenstelling tot consumptief krediet, niet geregistreerd bij het BKR omdat ze worden gezien als investeringskrediet. Een ruime meerderheid (70%) van de ondervraagde politieke partijen is niet van plan daar iets aan te veranderen. Een kleine minderheid, waaronder SP en CDA, zijn wel voor een BKR-registratie van studieleningen. Op basis van de huidige peilingen hebben de voorstanders geen meerderheid in de toekomstige Tweede Kamer.

Pleidooi Vereniging Eigen Huis

Een jaar geleden pleitte Vereniging Eigen Huis (VEH) nog voor een verplichte registratie van studieschulden door het BKR. Op die manier kan volgens VEH worden voorkomen dat huizenkopers hun schuld verzwijgen en daardoor te zware hypotheeklasten kunnen aangaan.

Reageer op dit artikel