nieuws

Ikbenfrits.nl: ‘Oversluiter hypotheek kan gemiddeld 1300 euro per jaar besparen’

Financiële planning 3081

Gemiddeld kunnen huiseigenaren die hun hypotheek laten doorrekenen met een overstap €1.300 netto per jaar besparen over een periode van tien jaar. Dat stelt Thomas de Leeuw van online oversluitservice Ikbenfrits.nl in een interview in gratis krant Metro.

Ikbenfrits.nl: ‘Oversluiter hypotheek kan gemiddeld 1300 euro per jaar besparen’

Volgens De Leeuw gaat het om “forse bedragen” die oversluiters kunnen besparen op hun hypotheek. In het interview stelt hij dat op dit moment ongeveer een derde van de huizenbezitters – tussen de 30 en 35% is zijn schatting – beter af is als ze overstappen naar een andere hypotheek.

Hoeveel consumenten kunnen besparen, hangt vooral af van de rentevaste periode en de boeterente die de bank rekent bij het oversluiten van een hypotheek. “Bij een bankspaarhypotheek heeft overstappen heeft weinig zin, maar verder maakt de hypotheekvorm die je hebt niet zo veel uit”, zegt De Leeuw in een toelichting tegen am:web. “Uit onze database blijkt dat je gemiddeld €1.300 per jaar kunt besparen.”

Lange weg te gaan

Volgens de oprichter van Ikbenfrits.nl maken nog weinig mensen gebruik van de mogelijkheid tot overstappen. “Er is nog een lange weg te gaan. Als je kijkt naar bijvoorbeeld verzekeringen of energie stapt 10 tot 15 procent van de mensen jaarlijks over, bij hypotheken is dat minder dan 1 procent.”

Reageer op dit artikel