nieuws

Freelanceadviseur moet exclusief voor Eigen Huis gaan werken

Financiële planning 2362

De hypotheekadviseurs die van een vast dienstverband over moeten stappen op een freelancecontract bij Eigen Huis Hypotheekadvies mogen niet onder een andere vergunning ook voor andere partijen werken. Dat bevestigt woordvoerder Hans André de la Porte.

Freelanceadviseur moet exclusief voor Eigen Huis gaan werken

Vereniging Eigen Huis heeft een collectieve vergunning voor haar hypotheekadviseurs. Vanochtend werd bekend dat de belangenvereniging af wil van de adviseurs in vaste dienst en alleen met ze verder gaat als ze als freelancer voor Eigen Huis Hypotheekadvies willen werken. Ze blijven dan onder die vergunning vallen en dat betekent dat ze geen andere opdrachtgevers kunnen hebben.

Klanten werven via eigen netwerk

“De freelance hypotheekadviseurs die bij ons zijn aangesloten worden betaald door hun klanten. Wij bieden ondersteuning en service en we staan in voor de kwaliteit van de geleverde diensten. Als je ook voor andere partijen wilt werken, dat houdt de samenwerking met Eigen Huis op”, laat André de la Porte weten. “Dat geldt overigens ook voor hypotheekadviseurs die bij andere organisaties zijn aangesloten. En wij hebben een vergelijkbare constructie met onze bouwkundig adviseurs. Die werken eveneens onder Eigen Huisvergunning exclusief voor ons.”

Volgens André de la Porte komt een deel van de opdrachten voor de freelance adviseurs via Vereniging Eigen Huis, bijvoorbeeld van consumenten die de vereniging om een second opinion vragen op een gekregen hypotheekadvies. “Verder is het als zelfstandig ondernemer zaak dat je voldoende klanten werft via je eigen netwerk.”

Reageer op dit artikel