nieuws

ASR biedt hypotheekklanten gratis online taxatie

Financiële planning 2532

Hypotheekklanten van ASR Bank kunnen sinds vorige week een online woningtaxatie aanvragen via Calcasa. Op basis van adresgegevens en andere openbare data levert het programma een snelle waardebepaling. Deze waardebepaling wordt volledig automatisch en kosteloos voor de klant uitgevoerd bij het aanvragen van een renteaanbod bij ASR.

Door de automatische waardebepaling spaart de klant al snel € 300 euro uit voor de taxatiekosten die in het het reguliere circuit gerekend worden. Daarnaast is de hypotheekadviseur volgens ASR dankzij de modelmatige taxatie in staat om sneller een hypotheekofferte te leveren.

Statistisch en wetenschappelijk

Calcasa hanteert bij de waardebepaling het “statistische en wetenschappelijke” Automated Valuation Model. De modeltaxaties kunnen alleen worden uitgevoerd bij een aanvragen waarvan niet meer dan 80% van de woningwaarde gefinancierd hoeft te worden. Ook financieringsaanvragen onder NHG, hoger dan 500.000 euro en woonboerderijen kunnen nog niet via Calcasa worden getaxeerd.

Nieuwe Europese hypotheekregels

Vorig jaar gaf demissionair minister van Financiën Dijsselbloem aan de grens voor modelmatige taxaties te gaan verruimen. Als gevolg van de nieuwe Europese hypotheekregels geldt nu een grens van 90% LTV waarbinnen een automatische waardebepaling gehanteerd mag worden.

Reageer op dit artikel