nieuws

Reaal biedt risicopolis voor chronisch zieken

Financiële planning 2476

Reaal is een samenwerking gestart met intermediair ICZ op het gebied van overlijdensrisicopolissen voor mensen die een ziekte hebben gehad of chronisch ziek zijn. “Door de intensieve samenwerking krijgt een grote groep chronisch zieken snel toegang tot een goed passende ORV, waarmee het uiteindelijk mogelijk wordt om toch een hypotheek te krijgen.”

Reaal biedt risicopolis voor chronisch zieken

ICZ (Intermediair voor Chronisch Zieken) uit Lelystad werkt met meer verzekeraars samen in het aanbieden van ORV’s en uitvaartpolissen voor chronisch zieken. Die doelgroep is 5,3 miljoen mensen groot, aldus beide partijen: “Denk onder andere aan diabetes, obesitas, epilepsie, MS, HIV, nier-, lever- en longaandoeningen, hart- en vaatziekten en de ziekte van Crohn.” Bij de groep horen ook mensen die kanker hebben gehad en genezen zijn verklaard.

97% alsnog verzekerd

Chronisch zieken betalen vaak een (fors) hogere ORV-premie of worden niet geaccepteerd. Ernst Arens en Maarten Godijn, eigenaren en oprichters van ICZ: “Van alle mensen die zijn afgewezen, krijgen wij 97% alsnog verzekerd. Door onze samenwerking met Reaal weten we de snelste acceptatie met de beste premie te realiseren.”
Bij het aanvragen van de polis levert ICZ bij de verzekeraar complete dossiers aan. Dat scheelt Reaal administratieve handelingen. Inmiddels zijn via ICZ al enkele tientallen chronisch zieken bij Reaal verzekerd. Het intermediairbedrijf heeft ook samenwerkingsverbanden met onder meer De Hypotheekshop, De Financiële Makelaar, DAK en FlexFront.

Reageer op dit artikel