nieuws

Ondernemer heeft kopzorgen over arbeidsongeschiktheid

Financiële planning 1065

Meer dan de helft van de ondernemers maakt zich zorgen over zijn inkomen (63%) en het risico om arbeidsongeschikt te raken (59%). Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Allianz naar de financiële verwachtingen en bedrijfszorgen van ondernemers voor de komende maanden en jaren. Desondanks is de bereidheid om hiervoor een verzekering af te sluiten beperkt.

Ondernemer heeft kopzorgen over arbeidsongeschiktheid

In het onderzoek werden in totaal 502 zzp’ers en mkb-ondernemers ondervraagd. Ze zijn positief gestemd over hun verwachte omzet voor 2017 en 2018. Bijna de helft (43%) voorspelt de komende twee jaar hogere omzetcijfers te halen. Slechts 10% verwacht de komende twee jaar minder omzet te draaien.

Wakker liggen over inkomen

Voldoende inkomen en het risico op arbeidsongeschiktheid zijn de grootste ondernemerszorgen. Allianz noemt het daarom “opvallend” dat veel ondernemers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben. Daarnaast piekert ruim de helft van de ondernemers (53%) over de gevolgen van een faillissement voor de financiële privésituatie.

Cybercriminaliteit en concurrentie

Ook maken ondernemers zich ook wel eens zorgen over cybercriminaliteit (47%), concurrenten (45%) en de financiële staat van de onderneming (44%). Voor 39% van de ondernemers is het meekomen met trends en ontwikkelingen iets waar ze zich zorgen over maken. Hetzelfde geldt voor de financierings- en/of verzekeringsmogelijkheden (39%).

Reageer op dit artikel