nieuws

Nieuwe site mikt op goedkoper afsluiten hypotheek inclusief advies

Financiële planning 1353

Serviceprovider Finsys lanceert IkHypotheekZo.nl, een website waarop consumenten kunnen kiezen een hypotheek helemaal zelf af te sluiten, dit via een adviseur te doen of voor een combinatie van beide te gaan. Door zelf documenten aan te leveren kunnen ze een goedkoper hypotheekadvies krijgen.

Nieuwe site mikt op goedkoper afsluiten hypotheek inclusief advies

IkHypotheekZo.nl noemt dit “hypotheekdistributie nieuwe stijl”. Huizenkopers kunnen er zelf een hypotheek afsluiten, maar ook kiezen om dit gedeeltelijk of geheel over te laten aan een adviseur. “De kosten zijn vooraf bekend en de klant kan zelf beslissen hoeveel hij zelf wil doen en hoeveel werk hij aan de adviseur wil overlaten”, schrijft Finsys in een persbericht.

De kosten voor volledig zelf een hypotheek afsluiten via Ik HypotheekZo.nl bedragen €495 en volledig via een adviseur werken kost €2.200. Door de aanvraaggegevens zelf in te voeren en de benodigde stukken zelf te uploaden, kunnen de kosten worden teruggebracht tot €1.600,00.

‘Adviseur verlost van tijdrovend gegevens verzamelen’

Klanten kunnen op de website bijvoorbeeld zelf een ID-bewijs en loonstrookje uploaden. Via de site kunnen consumenten bovendien een afspraak maken met een adviseur bij hen in de buurt. Na het advies kunnen klanten ervoor kiezen om de hypotheek verder zelf af te handelen. Dat levert hem een besparing op van €550 in vergelijking met een afhandeling door de hypotheekadviseur.

“Door IkHypotheekZo.nl kan de klant aanzienlijk op de kosten van het afsluiten van hypotheek besparen en de adviseur kan zich concentreren op het adviseren van zijn klanten en is verlost van het tijdrovende gegevens verzamelen”, aldus Finsys.

Reageer op dit artikel