nieuws

ING met hypotheekrente onder 1 %, ABN Amro zit er alweer boven

Financiële planning 1495

Donderdag dook ING met de hypotheekrente op een lening voor één jaar voor het eerst onder de magische grens van 1 %. ABN Amro kwam in mei al in het nieuws met een rente van 0,99 %, maar noteert nu alweer 1,59 %.

ING met hypotheekrente onder 1 %, ABN Amro zit er alweer boven

ING verlaagde deze week het tarief voor een annuïtaire hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) met 35 basispunten naar 0,99 %. Daarbij is al inbegrepen een korting van 0,25 % voor het aanhouden van een actieve betaalrekening. Het percentage geldt alleen voor leningen van één jaar. Het tienjaarstarief staat op 1,59 %.

ABN
ABN Amro verlaagde eind mei het tarief voor een NHG-hypotheek met annuïtaire aflossing en een rentevaste periode van twee jaar naar 0,99%. Ook daar was een korting voor het aanhouden van een betaalrekening inbegrepen. Bovendien gold het percentage alleen voor de budgethypotheek. Het tarief van 0,99 % liep van 27 mei tot 7 juli, zo laat een woordvoerder weten. Inmiddels noteert de bank alweer 1,59 procent. Voor tien jaar vast betaalt een klant 1,71 %.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.