nieuws

Vereniging Woekerpolis houdt vinger aan hersteladvies-pols

Financiële planning 1741

De Vereniging Woekerpolis.nl roep haar ruim 100.000 leden op om het hersteladvies dat zij bij het door het Verbond van Verzekeraars in het leven geroepen adviesloket voor beleggingsverzekeringen krijgen, te laten controleren door de vereniging. Voorman Ab Flipse heeft als grootste vraag of het loket, bemand door het Amsterdamse Triple A, wel echt advies geeft.

Vereniging Woekerpolis houdt vinger aan hersteladvies-pols

Flipse is zelf al enige tijd bezig met een periodieke Woekertoer, waarbij consumenten gratis advies kunnen krijgen over hun lopende beleggingsverzekering. Afgelopen maand kwamen er nog honderden mensen op af. Wat hem betreft had het Verbond ook bij Woekerpolis.nl kunnen aankloppen. “Het Verbond moet zich niet met de uitvoering bemoeien”, vindt Flipse. “Verzekeraars moeten de regie uit handen geven, anders hebben ze de schijn tegen.”
De kwaliteit van hersteladvies is vaak onder de maat, zo ervaart Flipse tijdens die Woekertoers. “Dus wij willen graag zicht krijgen op hoe het adviesloket het doet. Voor ons zijn twee dingen van belang: is de kwaliteit goed en krijgen klanten wel écht advies? Krijgen consumenten wel tips over wat ze moeten doen als blijkt dat ze veel te veel kosten hebben betaald? Worden ze gewezen op de mogelijkheid om een claim in te dienen?”
Flipse komt de laatste tijd hersteladviezen tegen waarbij klanten opnieuw in een beleggingsconstructie stappen, terwijl zij zich daarvan niet bewust zijn. “Ik kom clubs tegen die aan alle eisen voldoen en alle diploma’s hebben, maar hetzelfde te werk gaan als de snelle verkopers in de jaren negentig.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.