nieuws

Obvion verkoopt deel portefeuille aan Binck

Financiële planning 681

Obvion heeft een deel van de hypotheekportefeuille doorverkocht aan BinckBank. Het gaat om een verzameling woninghypotheken met een waarde van € 340 mln.

Obvion verkoopt deel portefeuille aan Binck

BinckBank wil dit jaar in totaal voor € 500 mln aan Nederlandse woninghypotheken financieren. “De investering in Nederlandse woninghypotheken vormt onderdeel van het in 2015 gewijzigde investeringsbeleid. Hiermee wordt invulling gegeven aan de geformuleerde strategische doelstelling om meer spreiding aan te brengen in de inkomstenstromen en zo minder afhankelijk te worden van transactiegerelateerde inkomsten.” Eerder dit jaar verkocht Obvion-moeder Rabobank een hypotheekportefeuille van € 1 mld aan Vivat om de balans te versterken. Toen werden al meer van dergelijke transacties aangekondigd; die zijn ingegeven door strengere Europese bankregels. Het gaat om een relatief klein deel van de totale uitstaande hypotheekportefeuille: die was eind vorig jaar € 202 mld groot (inclusief Obvion).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.