nieuws

Levensverzekeraars niet open over investeringen

Financiële planning 2347

De tien grootste levensverzekeraars in Nederland zijn niet open over hun investeringen. Vooral Allianz en Generali scoren ver onder de maat. Dit blijkt uit een rapport van de Eerlijke Verzekeringswijzer. 

Levensverzekeraars niet open over investeringen

Het onderzoek van de Eerlijke Verzekeringswijzer richtte zich naast de openheid die verzekeraars geven over hun investeringen ook op zaken als klachtbehandeling, bonusbeleid en verantwoord beleggingsbeleid. Bij vijf van de tien onderzochte verzekeringsgroepen is het niveau van transparantie gemiddeld genomen ondermaats: Achmea, Aegon (‘onvoldoende’), Legal & General (‘ruim onvoldoende’), Allianz, Generali (‘slecht of zeer slecht’). De overige vijf – APG, ASR, Delta Lloyd, NN Group en Vivat Verzekeringen – scoren ‘matig’ tot ‘voldoende’.

Transparantie over investeringskeuzes
Ruim twee derde van de Nederlanders (68%) vindt het belangrijk dat verzekeringsmaatschappijen transparant zijn over hun investeringskeuzes, zo blijkt uit een opinieonderzoek dat Motivaction in juni van dit jaar deed voor de Eerlijke Verzekeringswijzer. Ook zou twee derde graag zien dat verzekeringsmaatschappijen een overzicht geven van de bedrijven waarin zij investeren. Alleen APG en Vivat Verzekeringen publiceren een volledige lijst van de bedrijven waarin wordt geïnvesteerd, maar allebei doen ze dit slechts voor één investeringscategorie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.