nieuws

Legal & General legt meer nadruk op duurzaam beleggen

Financiële planning 412

Vanwege een groeiende belangstelling onder klanten breidt verzekeringsmaatschappij Legal & General het aantal fondsen waaruit verzekerden kunnen kiezen en die zich richten op duurzame beleggingen uit. In dit kader worden nu  ook fondsen van Triodos Investment Management aangeboden. Ook heeft  Legal & General  voor het advieskanaal een masterclass vermogensadvies ontwikkeld die geheel in het teken staat van duurzaam beleggen. 

Legal & General legt meer nadruk op duurzaam beleggen

“Legal & General biedt financiële producten aan waarbij consumenten zelf kunnen bepalen in welk type fondsen zij wensen te beleggen, aldus Theo Krins, manager Vermogensadvies van Legal & General. “We zien dat de belangstelling voor duurzaam beleggen sterk toeneemt bij onze relaties. Dit is de reden dat wij bewust duurzame beleggingsfondsen aanbieden.”

Aandacht in deskundigheidseisen beperkt
De aandacht in de wettelijke deskundigheidseisen voor het onderwerp duurzaam beleggen is volgens Krins nog relatief beperk. “Ik verwacht dat ook binnen deze opleidingen dit onderwerp in de komende jaren belangrijker gaat worden, maar om financieel adviseurs nu al van dienst te zijn heeft Legal & General het initiatief genomen om een Masterclass Vermogensadvies te ontwikkelen die geheel in het teken staat van duurzaam beleggen.”

Door de samenwerking met Triodos kunnen consumenten voor de producten van Legal & General  onder  meer kiezen voor het duurzame obligatiefonds, zoals Triodos Investment Management dat aanbiedt (Triodos Sustainable Fund) en een duurzaam aandelenfonds (Triodos Substainable Equity Fund).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.