nieuws

Eén op de twee nabestaanden moet woning uit

Financiële planning 2938

Bijna de helft van de Nederlanders (45%) kan na het overlijden van de partner de huur of hypotheek van hun woning niet meer betalen. Tegelijkertijd denkt 43% liever niet na over de financiële consequenties van een sterfgeval in de familie. Dat blijkt uit onderzoek dat Allianz en Yarden hebben uitgevoerd met PanelWizard.

Eén op de twee nabestaanden moet woning uit

Vooral huurders vrezen na het overlijden van de partner de woning te moeten verlaten. Afhankelijk van de gekozen dekking voor hun overlijdensrisicoverzekering denken kopers nog wel de lasten te kunnen blijven betalen. Serge Evers, directeur Uitvaartverzekeringen bij Yarden: “Huurders hebben deze bescherming echter niet. Als het betalen van de huur is gebaseerd op twee inkomens, moet bij het overlijden van een van de partners toch vaak een andere, goedkopere woning worden gezocht. Deze financiële last is vaak ook emotioneel erg zwaar.”

Financiële afspraken goed bespreken
Thom Mallant, directeur Intermediaire Distributie bij Allianz: “Hoe vervelend het ook is om over de dood van je geliefde na te denken, het is wel noodzakelijk om bepaalde (financiële) afspraken goed te bespreken en vast te leggen. Op die manier voorkomen mensen nare verrassingen in een periode die al zwaar is.”
Allianz en Yarden bieden sinds begin deze maand een gezamenlijk verzekeringspakket rondom overlijden. Dit bestaat uit een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.