nieuws

Kadaster: meer verkochte woningen in april

Financiële planning 832

De woningverkoop in Nederland is in april fiks toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster. In april 2016 registreerde het Kadaster 16.387 verkochte woningen, een stijging van bijna 30% ten opzichte van april 2015 (12.748). Vergeleken met vorige maand is er sprake van een stijging van 1,6%. Het Kadaster registreerde toen 16.124 verkochte woningen.

Kadaster: meer verkochte woningen in april

Vergeleken met een jaar geleden meldt het Kadaster een stijging van het aantal geregistreerde verkochte woningen bij alle woningtypen. 2-onder-1-kap woningen stijgen met 35,8% het meest. Bij hoekwoningen is de stijging met 17% het minst. Ten opzichte van maart 2016 is de grootste stijging te zien bij de 2-onder-1-kap woningen: 15,8%. De grootste daling zien we bij de appartementen met 1,9%. Ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden is het aantal geregistreerde verkochte woningen in alle provincies gestegen. De stijging is met 37,8% het grootst in Overijssel. De kleinste stijging wordt door het Kadaster waargenomen in Zeeland, met 20,4%. Vergeleken met vorige maand is Friesland met 11,7% de grootste stijger en Zeeland met 6% de grootste daler.

Het aantal geregistreerde hypotheken nam afgelopen maand 2016 met 27,5% toe ten opzichte van april vorig jaar, van 18.692 naar 23.837. Vergeleken met een maand geleden (23.563) is er sprake van een lichte stijging, 1,2%. Het aantal executieveilingen is ten opzichte van een jaar geleden met bijna 11% toegenomen, 184 in 2016 om 166 in 2015. Vorige maand waren er nog 246 executieveilingen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.