nieuws

AFM legt adviseur OOFA last onder dwangsom op

Financiële planning 2314

De AFM heeft een last onder dwangsom opgelegd aan Onno van Overbeeke Financieel Advies (OOFA) uit Schagen. OOFA heeft een AFM-vergunning om actief te zijn als financiële dienstverlener, maar voldoet niet aan informatieverzoeken van de waakhond, die deze informatie nodig heeft om vast te kunnen stellen of de wet wordt overtreden.

AFM legt adviseur OOFA last onder dwangsom op

De AFM vermoedt dat OOFA onder meer geen beheerste en integere bedrijfsvoering heeft. Zo heeft de toezichthouder diverse signalen ontvangen over slechte bereikbaarheid en slechte dienstverlening. Om dat vast te kunnen stellen, heeft de AFM informatie opgevraagd bij OOFA. De adviseur heeft geen gehoor gegeven aan de de informatieverzoeken en moet daarom vanaf vandaag een dwangsom betalen aan de AFM. Iedere dag dat OOFA niet aan de opgelegde last voldoet, loopt de dwangsom op met € 5.000, tot een maximum van € 50.000.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.