nieuws

Aegon verkoopt resterende deel van de Britse lijfrenteportefeuille

Financiële planning 645

Aegon verkoopt een deel van zijn Britse lijfrenteportefeuille van 3 miljard Britse pond aan Legal & General. De transactie volgt op de recent aangekondigde verkoop van GBP 6 miljard van Aegon’s Britse lijfrenteportefeuille en rondt hiermee de verkoop van de eigen lijfrenteportefeuille af. De verkoop sluit aan bij Aegon’s ambitie om kapitaal vrij te maken uit niet-kernactiviteiten. Naar verwachting valt er na deze transactie ongeveer GBP 275 miljoen aan Solvency II kapitaal vrij.

Aegon verkoopt resterende deel van de Britse lijfrenteportefeuille

In 2010 heeft Aegon ervoor gekozen om niet meer actief lijfrentes op de Britse markt te verkopen, omdat het niet meer past bij de rendementseisen van Aegon in relatie tot de risico’s. Met deze verkoop van de Britse lijfrenteportefeuille verlaagt Aegon zowel zijn langleven- als kredietrisico, waardoor minder kapitaal aangehouden hoeft te worden.

Pensioenproducten
Daarnaast wil Aegon zich meer gaan richten op haar platform dat klanten mogelijkheden biedt om tijdens hun werkzame leven te sparen en hun pensioen te regelen, met hulp van een adviseur of direct online. De markt van pensioenproducten aangeboden via platforms groeit snel in Verenigd Koninkrijk

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.