nieuws

Weinig aandacht jonge ouders voor financiële risico’s overlijden

Financiële planning 1089

Driekwart van de jonge ouders vreest te moeten bezuinigen als de partner plotseling overlijdt. Tegelijkertijd zegt ook bijna een derde niets geregeld te hebben voor de nabestaanden. Dat blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeker GfK in opdracht van Aegon.

Weinig aandacht jonge ouders voor financiële risico’s overlijden

De verzekeraar liet GfK onder 1500 Nederlanders peilen wat zij geregeld hebben voor hun nabestaanden in geval van overlijden. Van de jonge gezinnen heeft maar een derde een overlijdensrisicoverzekering. 31% geeft aan helemaal niets te hebben geregeld voor hun nabestaanden, onder wie minderjarige kinderen. Slechts 16% denkt dat het huidige vermogen voldoende is om een overlijden financieel op te vangen. 32% denkt dat de overblijvende partner en de kinderen niet in dezelfde woning kunnen blijven wonen na overlijden. Aegon vindt het opvallend dat 6% van de ondervraagden zegt voor hun nabestaanden te zorgen met een uitvaartverzekering. “Maar een uitvaartverzekering voorziet niet in de opvang van inkomensachteruitgang”, concludeert de verzekeraar.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.