nieuws

Huizenverkoop nog steeds in de lift

Financiële planning 2000

De huizenverkoop blijft maar toenemen. In maart registreerde het Kadaster 16.124 verkochte woningen. Dit is een stijging van 20,4% ten opzichte van een jaar geleden. Vergeleken met februari is er sprake van een stijging van 8,5%. Het Kadaster registreerde toen 14.866 verkochte woningen.

Huizenverkoop nog steeds in de lift

Alle typen woningen waren goed voor een stijging. Het Kadaster laat weten dat appartementen 29% vaker zijn verkocht. Hoekwoningen lagen met een stijging van een kleine 7% het minst goed in de markt. De verkoopstijging was merkbaar in alle provincies. Zeeland, vorige maand nog achterblijver met een groei van een krappe 13% op jaarbasis, deed het deze maand met een stijging van dik 47% het beste. De kleinste stijging is afgelopen maand door het Kadaster waargenomen in Overijssel: 11,2%.

Het aantal geregistreerde hypotheken nam met 21,5% toe ten opzichte van vorig jaar, van 19.396 naar 23.563. Vergeleken met februari 2016 (21.989) is er sprake van een stijging van 7,2%. Aan de andere kant vonden er in maart ook meer executieveilingen plaats. De 246 gedwongen verkopen betekenen een stijging van 7,4% ten opzichte van een jaar eerder (229).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.