nieuws

Weer nieuwe hypotheekaanbieder: Tulp Hypotheken

Financiële planning

Na de nieuwkomers van de afgelopen tijd (Venn, BijBouwe.nl en Munt) komt er nu weer een nieuwe hypotheekaanbieder, meldt het FD vandaag. Vanaf mei begint Tulp Hypotheken, een aanbieder die via hypotheekadviseurs werkt.

Weer nieuwe hypotheekaanbieder: Tulp Hypotheken

Nog dit jaar wil Tulp voor € 500 mln aan hypotheken uitzetten, volgens de krant. De leningen worden gefinancierd door “gerenommeerde banken, beleggingsinstellingen en buitenlandse institutionele beleggers”, aldus het nieuwe bedrijf in een verklaring.

Vervroegde aflossing
Tulp wil zich onderscheiden met ruimere mogelijkheden tot vervroegde aflossing. Een klant mag elk jaar 25% aflossen zonder boeterente; bij de meeste aanbieders is dat 10%.

Rente
Denise Kreft, woordvoerder van Tulp Hypotheken, zegt in een persbericht: “Nog meer boetevrij af kunnen lossen klinkt op papier leuk, maar komt in de praktijk nauwelijks voor en zorgt juist voor een hogere rente. De geldverstrekker rekent immers op een bepaald rendement op zijn beschikbaar gestelde kapitaal.”

Als eerste product wordt de Tulp Annuïteit Hypotheek gelanceerd, die zich wil onderscheiden door ruime aflosmogelijkheden en een scherpe rente.

Stater
Tulp telt nu zeven werknemers. De hele administratieve afhandeling wordt verricht door Stater. Voor de advisering en verkoop werkt Tulp samen met DAK, Huismerk, Finenzo en VCN.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.