nieuws

Dijsselbloem wil meer openheid van ASR

Financiële planning

Verzekeraar ASR moet zoveel mogelijk openheid geven over zijn schikkingen met klanten die een zogenoemde woekerpolis afsloten. Dat zei minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën dinsdag. Hij vindt het niet nodig in te grijpen bij het bedrijf dat in handen is van de staat.

Dijsselbloem wil meer openheid van ASR

De bewindsman reageerde bij televisiezender RTLZ op de eis van de Consumentenbond om actie te ondernemen. Bij ASR zou grote rechtsongelijkheid zijn ontstaan. De verzekeraar zou in het geheim tientallen klanten met een woekerpolis veel meer compensatie hebben betaald dan tienduizenden andere klanten met dezelfde verzekering.

“Ingrijpen is niet nodig”, aldus de minister. Hij benadrukt dat ASR schikkingen mag treffen. De bewindsman gaat er vanuit dat er bijzondere omstandigheden waren om met bepaalde personen speciale afspraken te maken. “Maar ASR moet in schikkingen geen bepalingen van geheimhouding meer opnemen”, vindt Dijsselbloem.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.