nieuws

Opnieuw meer woningen verkocht

Financiële planning

Het gaat nog steeds goed met de Nederlandse woningsmarkt. De verkoop van woningen is in januari met ruim een kwart (26,2 procent) gestegen tot 11.907, vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt het Kadaster.

Opnieuw meer woningen verkocht
FOTO NIET GEBRUIKEN IVM COPYRIGHTS

Ten opzichte van de voorgaande maand, december 2015, is er echter sprake van een daling van 44,8 procent. Maar toen registreerde het Kadaster extreem veel verkochte woningen, namelijk 21.566. Bij alle woningtypen viel op jaarbasis een stijging te noteren. Vrijstaande woningen stijgen het meest met bijna 35 procent. Bij hoekwoningen is de stijging het minst (ruim 15 procent). De verkopen namen in alle provincies toe. De groei was het sterkst in Utrecht met meer dan 37 procent. De kleinste stijging is te zien in Flevoland (11,6 procent).

Ook het aantal geregistreerde hypotheken is in januari gestegen. In totaal ging het om 16.918 nieuwe huizenleningen, een groei van bijna 19 procent vergeleken met januari vorig jaar. Vergeleken met december 2015 (29.501) is er sprake van een daling van 42,7%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.