nieuws

‘Doe-het-zelfhypotheek gaat niet doorbreken’

Financiële planning

Adfiz-directeur Enno Wiertsema en Theo Harms, manager Financieren bij Rabobank, geloven niet dat hypotheken sluiten op basis van execution only gaat doorbreken. “Ik geloof niet in een anonieme relatie”, zei Harms woensdag in een rondetafeldiscussie op het Hypotheken Event van IIR.

‘Doe-het-zelfhypotheek gaat niet doorbreken’

Tijdens de discussie reageerden beiden op een stelling van Peter Ruys (Hypotheek24), die verwacht dat binnen vijf jaar meer dan de helft van de nieuwe hypotheken online gesloten zullen worden. Ruys plaatst daarbij wel de kanttekening dat de goede tools beschikbaar moeten zijn. Wiertsema is het niet eens met de stelling. “Voor klanten is het verstandig om eerst goed advies in te winnen. Hiervoor maken ze gebruik van verschillende kanalen, dat is een keuze die moeten we respecteren.” Ook Harms gelooft in een zogenoemd hybride model. “Een persoonlijk gesprek met een adviseur blijft ontzettend belangrijk voor een klant. Ik geloof niet in een anonieme relatie, omdat we werken op basis van vertrouwen.”

Ruys beseft dat er momenteel nog argwanend naar een volledig online model wordt gekeken. “Hypotheken zijn natuurlijk niet te vergelijken met andere online aankopen. Het is daarom niet verwonderlijk dat in 2015 slechts 2% van alle hypotheken online is afgesloten. Zoiets vergt pionierswerk, maar ik ben ervan overtuigd dat het kan slagen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.