nieuws

Woonfonds: ‘Trump zorgt voor hogere hypotheekrente’

Financiële planning 2204

De uitslag van de Amerikaanse verkiezingen heeft een stijging van de hypotheekrente in Nederland veroorzaakt.  Dit stelt hypotheekverstrekker Woonfonds in haar nieuwsbrief. De Achmea-dochter waagt zich niet aan een voorspelling voor de langere termijn.

Woonfonds: ‘Trump zorgt voor hogere hypotheekrente’

Woonfonds wijst op de rente op staatsleningen die al steeg tijdens de overwinningstoespraak van Trump in de vroege morgen van 9 november. “Dat heeft directe gevolgen voor mensen die een hypotheek willen afsluiten. Ook in Nederland”, aldus Woonfonds.

Hogere kapitaalmarktrente door inflatie
De plannen van Trump kosten naar verwachting veel geld dat de Amerikaanse staat moet lenen. Woonfonds: “De verwachting is dat de inflatie daardoor flink omhoog zal gaan. Dat zorgt voor een stijging van de kapitaalmarktrente: beleggers willen compensatie voor de hogere inflatie. De rente op staatsleningen heeft vervolgens een grote invloed op de hypotheekrente.”

Periode van lage hypotheekrentes voorbij?
Volgens Woonfonds valt echter niet te zeggen dat de periode van lage hypotheekrentes voorbij is. “Het is afwachten of Trump zijn plannen allemaal zal en kan doorvoeren en hoe de kapitaalmarktrente daarop reageert.

Positieve kanten stijgende rente
Eerder plaatste CEO Alex Wynaendts van Aegon juist een positieve kanttekening bij het naderende presidentschap van Trump. Hij wijst op de gunstige invloed van de stijgende rente voor verzekeraars en spaarders.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.